Is het Bosatelier wat voor jou?

  • Heb je een psychische kwetsbaarheid?
  • Ben je  op zoek naar begeleiding?
  • Ben je op zoek naar een zinvolle besteding van je dag?
  • Wil je weer meedoen?
  • Wil je graag zo zelfstandig mogelijk zijn?
  • Heb je een creatieve geest?
  • Wil je meer regie over je eigen leven?

Dan is het Bosatelier zeker iets voor jou. Onze deelnemers zijn  volwassenen met een psychische kwetsbaarheid. Meer specifiek; de EPA- doelgroep. Mensen die op zoek zijn naar een zinvolle besteding van hun dag en die daar begeleiding bij nodig hebben. Participeren kan voor mensen met aanhoudende psychische klachten best moeilijk zijn. We helpen jou om je eigen kracht te benutten en zelf keuzes te maken. Het Bosatelier biedt een rustige, prikkelarme plek  met passende begeleiding.  En het Bosatelier is dé ideale plek om met je herstel, je eigen ontwikkeling en je creativiteit vaardigheden aan de slag gaan. 

Wil je je aanmelden?

Dat kan. Vul het contactformulier even in of bel ons op en dan maken we vlot een afspraak. We gaan dan samen met jou kijken wat er voor nodig is om bij het Bosatelier aan de slag te gaan. Je kunt altijd vrijblijvend bij ons  een kijkje te komen nemen of we kunnen ook bij jouw thuis op bezoek komen om kennis te maken.

PGB en ZIN

Het Bosatelier heeft zowel een ZIN-contract met de Regio Nijmegen (gemeente Nijmegen en 12  randgemeenten ) als de mogelijkheid om via PGB begeleiding te bieden. Een persoonsgebonden budget( PGB) is een geldbedrag waarmee iemand die zorg, begeleiding of hulp nodig heeft en daarvoor in aanmerking komt, deze kan inkopen; het is de tegenhanger van zorg in natura (ZIN). Patiënten kunnen zelf de hulpverleners en begeleiders uitkiezen, en zelf beslissen waaraan het geld besteed wordt. Men kan dus met het PGB de eigen zorg in eigen hand nemen. Het PGB of ZIN binnen de Wmo wordt verstrekt door gemeenten. Indien u voor onze begeleiding in aanmerking wilt komen,  moet de gemeente toegang tot deze ondersteuning afgeven, middels een PGB-indicatie of ZIN-indicatie. Iemand van het sociaal wijkteam of Buurtteams volwassenen Nijmegen bespreekt dit met u tijdens het zogenaamde ‘keukentafelgesprek’. 

Sociale wijkteams of Buurtteams Volwassenen Nijmegen  Maak contact met het team bij u in de buurt. 

 

Per Saldo

Per Saldo is de belangenorganisatie voor mensen met een PGB. Dit is een uitstekende site voor al uw andere vragen over PGB en een WMO en PBG verwante zaken. klik hier

 

Openingstijden

Maandag      10.00 tot 17.00
Dinsdag        10.00 tot 17.00
Woensdag    10.00 tot 17.00
Donderdag   10.00 tot 17.00
Vrijdag           10.00 tot 14.00

© 2020 Bosatelier.nl

Contact

Scheidingsweg 99
6581 KN, Malden
06-28310208
info@bosatelier.nl
www.bosatelier.nl