Begeleiding

Mijn naam is Joeke van Leeuwen. Ik ben de oprichter en eigenaar van het Bosatelier en ik ben als begeleider altijd aanwezig. Ik heb de opleiding SPH afgerond en ben al vanaf 1999 werkzaam als hulpverlener in en rond Nijmegen. In de forensische psychiatrie  heb ik het grootste deel van mijn kennis opgedaan over het werken met en het begeleiden van mensen met een persoonlijkheids-stoornis of een psychiatrisch ziektebeeld. Mijn expertise is het begeleiden van mensen met een psychose gevoeligheid. Ik werk vanuit de structuur, rust en veiligheid. Ik ben in januari 2017 gestart met het Bosatelier.

In het werk als groepsbegeleider, vaardigheids-trainer en sociotherapeut ben ik veel mensen met een psychotische kwetsbaarheid tegengekomen die artistiek en creatief waren en vol ideeën zaten. Met deze mensen wil ik graag werken. Iets moois maken is eigenlijk het fijnste wat er is. Of je nou kunt schilderen als Rembrandt of nog nooit een potlood hebt vastgehad, iets creëren blijft altijd magisch mooi. Ik zie mijzelf als een creatieve denker, vindingrijk en op zoek naar een uitdaging. Ik ben geduldig en zie de mens graag in zijn geheel. Iemands kwaliteiten vinden haalt ook het mooiste in mijzelf naar boven.

Ik ben de stabiele factor in het atelier. Persoonlijk altijd aanwezig en ik draag zorg voor de intakes, tussentijdse evaluaties en terugkoppeling aan het einde van het traject. Ook draag ik zorg voor het faciliteren van de ruimte, de materialen. Ik zorg ervoor dat er, in samenwerking met onze medewerkers, de vrijwilligers en stagiaires de juiste vorm van begeleiding wordt geboden. Dit begeleiden wordt dus ondersteund met een begeleidingsplan waarmee we veel ervaring  hebben. Niet alleen het schrijven en uitvoeren van begeleidingsplannen en signaleringsplannen, maar ook observeren  en rapporteren, ondersteunen, enthousiasmeren en activeren, motiverende gespreksvoering, de-escalerend werken, groepsdynamica, het aanbieden van structuur waar nodig en het werken met een lage Expressed Emotion (EE ) zijn allemaal zaken waar we veel kennis van hebben en veel  aandacht voor hebben. Voorspelbaarheid en veiligheid staan voorop in het Bosatelier. Er is daarnaast ook ruime kennis van en  goede begeleiding rondom systemisch werken, rouwverwerking, assertiviteit, de zorgkaart, timemanagement, emotie-regulatie, ADL-programma’s, budgetteren en medicatieverstrekking.

De 7 hoofddoelen die we bij het Bosatelier gebruiken zijn terug te vinden bij de visie van het Bosatelier en worden door alle medewerkers van het Bosatelier gedragen. Het veiligheidsgevoel bij onze deelnemers  is ons grootste goed. We streven voortdurend naar een veilig klimaat waarbij er ruimte is voor het individu en ruimte om creativiteit  te uiten en te ontwikkelen.

 

Onze Medewerkers

Op het Bosatelier zijn ook elke dag creatief begeleiders aanwezig. Naast hun creativiteit en kennis van materialen zijn het allemaal hulpverleners met  talloze jaren werkervaring en expertise in het werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid.  Zij helpen onze deelnemers hun creatieve vaardigheden vergroten terwijl ze zorgdragen voor het veilige en welkome gevoel dat we zo hoog in het vaandel dragen op het Bosatelier.

Openingstijden

Maandag      10.00 tot 17.00
Dinsdag        10.00 tot 17.00
Woensdag    10.00 tot 17.00
Donderdag   10.00 tot 17.00
Vrijdag           10.00 tot 14.00

© 2020 Bosatelier.nl

Contact

Scheidingsweg 99
6581 KN, Malden
06-28310208
info@bosatelier.nl
www.bosatelier.nl